Мороз, мабуть, найкращий консервант. . І шокова заморозка https://www.vizit.ks.ua/korisna-informaciya/preimushhestva-shokovoj-zamorozki/ в домашніх умовах підходить для всього. Ну, або майже для всього, що вам хотілося б зберегти в свіжому вигляді.
У чому принадність
1. » шокова » температура (відразу від ( — ) 18 с) практично не змінює смак продукту і зберігає більшу частину корисних речовин.
2. Ви заготовлюєте про запас, не використовуючи сіль, цукор, оцет і масло. По-перше, це важливо для правильного харчування. І по-друге, це здорово економить ваш бюджет.
3. Ви економите свої сили і час: не потрібно проводити години на кухні, ошпарюючи і закочуючи банки.
Рада бувалої господині:
Бланшовані капуста, морква і горошок залишаться хрусткими, якщо ви їх дістанете з окропу і відразу ж обіллєте крижаною водою.
Скільки зберігати заморожені заготовки
Що зберігаємо;період часу
Овочі (крім болгарського перцю);до 12 місяцівФрукти і ягоди; до 9 місяцівГриби і болгарський перець; до 6 місяцівЗелень; до 4 місяців
У чому тримати заморозки
1. Найзручніше для шокової заморозки в домашніх умовах – пакетики із застібкою zip-lock. Відкриваєте, дістаєте необхідну кількість продуктів, закриваєте і знову прибираєте на зберігання.
2. Одноразові контейнери для заморозки. Вони значно дешевше пакетів zip-lock. Правда, місця в морозильній камері займають більше.
3. Формочки для льоду. Вони підходять для зберігання зелені. У нарізану зелень додайте трохи води і розлийте по осередках. Одержаний пряний лід в кубиках використовуйте для приготування перших страв і соусів.
Чому заготовки злипаються
1. Від» брили » незручно брати потрібну кількість продукту.
Головна причина: ви погано їх просушили. Залишайте сушитися заготовки не менше, ніж на годину. Періодично перевертайте їх або перекладайте на сухий рушник.
2. Схоплюватися в крижаний кому особливо «люблять» горошок, ягоди і компотні суміші.
Щоб цього не сталося, розсипте заготовки спочатку на рівній поверхні: на плоскому блюді або обробній дошці. Приберіть в морозилку. А коли вони замерзнуть – пересипте по пакетам або контейнерах.
» зелена олія»
Заморозити зелень у формочках для льоду або пакетиках – це, звичайно, дуже зручно. Але просунуті господині знають ще більш хитрий секрет.
Треба:
1 пачка вершкового масла
По пів пучка свіжого кропу і петрушки
2-3 середніх зубчики часнику
Готуємо:
1. Вершкове масло розтопіть або розм’якшіть при кімнатній температурі.
2. Зелень і часник дрібно нарубати і змішайте з маслом.
3. Розкладіть у формочки для льоду і заморозьте.
4. Взимку додавайте масляні кубики в гарячу картопельку, відварений рис або просто змастіть їм теплі тости. Не дякуйте!
«зелене масло». Фото: pixabay.com
Не рекомендується заморожувати:
Гостро пахнуть: редис, редьку, ріпчасту цибулю, часник. Після розморожування вони набувають неприємного смаку.
Водянисті: огірки, помідори, диню, кавуни.
Рада господині
1. Заготовки будуть смачніше, якщо їх розморожувати поступово. Перекладіть пакетик з продуктами спочатку в холодильник, а коли вони там злегка підтають, перенесіть в умови кімнатної температури.
2. Повністю розморожені овочі і фрукти готуйте відразу, вони «не люблять» залежуватися і дуже швидко втрачають свої смакові якості.
3. Ніколи не заморожуйте заготовки по другому разу.
Кавунова «маргарита»
Всі кажуть, що кавуни заморожувати не можна. А ми говоримо:»можна»!
1 наріжте кавун на кубики, видаліть кісточки і відправте в морозилку.
1 отриманий кавуновий лід діставайте в саму сумну зимову пору і готуйте класичний літній коктейль.
Треба:
200 г кавунового льоду
50 мл текіли
10 мл соку лайма
10 мл гранатового соку
10 мл сиропу агави (або цукрового сиропу)
Готуємо:
1. Чи не розморожуючи, складіть в шейкер кубики замороженого кавуна і додайте всі інші інгредієнти.
2. Збийте і розлийте по келихах. Кавунова» маргарита » готова. Пора будувати плани на наступне літо!