Як відкрити магазин в селі

8-26-2020
Відкрити продуктовий магазин

Якщо ви вирішили, що пора відкривати свою справу, вам знадобиться найрізноманітніша інформація. Ми розповімо, що потрібно для того, щоб відкрити свій магазин продуктів з нуля, і підготували покрокову інструкцію. У будь-який проект варто вступати підготовленим. Звичайно, все люди кожен день купують їжу. Залишилося розібратися, як забезпечити свою точку свіжою продукцією, уникнути прострочень і виділитися серед конкурентів. Також хочемо вам порекомендувати як відкрити магазин в селі

Перше, що необхідно розуміти — успіх залежить не тільки від кількості покупців. Існує ряд різних чинників, які впливають на торгівлю. А враховувати треба все, інакше розвитку не буде. Слід врахувати мерчандайзинг — зовнішній вигляд приміщень, якість проведеної реклами і навіть швидкість роботи обладнання.

Над питанням: «Чи є сенс почати розвивати продовольчу точку?» — замислюються багато підприємців. Це специфічний бізнес, в якому не можна забувати про незвичайних умовах зберігання, належить відстежувати короткі терміни життя продуктів, доведеться пам’ятати про регулярні поставки і повторні огляди дат виробництва.

Рекомендуємо вивчити всі нюанси і продумати, як саме буде проходити кожен процес до початку реалізації. Це один з найбільш прибуткових і швидко зростаючих видів бізнесу, але іноді через непродуману стратегії точка може розоритися.

Одна з перших труднощів, про яку спотикаються підприємці, — система оподаткування. Для цього радимо врахувати площа майбутньої торгової точки:

Найпростіше зареєструвати ВП. Набагато складніше зібрати пакет паперів з дозволами на ведення подібної діяльності. Наприклад, щоб відкрити бутик одягу, досить надати договір оренди і можна починати роботу. З харчуванням все набагато заплутаніше, особливо якщо раніше в цих кімнатах не займалися продажем їстівних товарів.

Доведеться зробити наступне:

Перш ніж орендувати площу, рекомендуємо звернутися до відповідних органів і отримати консультацію.

Наступний пункт інструкції — прибуток. Бажано ретельно підрахувати всі доходи і витрати до підписання всіх договорів. Без кошторису занадто складно визначити, чи стане точка приносити кошти.

Спочатку прорахуйте, скільки буде витрат.

Ще один серйозний фактор — прохідність людей. Якщо в районі вже є успішні супермаркети, новий теж поступово стане популярним при правильному підході і прагненні до розвитку.

Важливо чути своїх клієнтів і намагатися під них підлаштуватися. Головне — уважно вивчити існуючи організації і грамотно виділитися на їхньому тлі. Це може бути ранній завезення свіжого хліба, наявність додаткової каси або часті акції. Іноді навіть безкоштовний пакет грає роль для покупців. Вони завжди прагнуть туди, де їх раді бачити.

Єдина суттєва перепона — занадто велика кількість точок на маленький спальний район. Але навіть в цьому випадку можна починати бізнес. Важливо знайти продукти, якими не торгує ніхто, але які користуються великим попитом. Це вимагає проведення великої і складної аналітичної роботи.

Радимо вказати це в плані. Необхідно скласти всі витрати і визначити рівень доходу. Так можна з’ясувати, коли торгова точка почне приносити чистий прибуток.

Підсумуйте всі разові витрати:

Не варто також забувати, що оформлення документів часто виявляється платним. Ліцензію на спиртне і сигарети доведеться купувати.

Пропонуємо порівняти позитивні і негативні сторони, перш ніж починати відкриття.