Як вибрати шафи від електрики

7-18-2021

Вбудована техніка завойовує все більшу популярність і затребуваність серед покупців. Переваги вбудовування очевидні-це можливість зручного індивідуального розташування меблів і техніки. При цьому досягається 100% відповідність геометрії, дизайну приміщення, смакам і потребам споживача. Такі меблі, як Шкафы для модульного оборудования електрична вбудована, повністю відповідає вимогам дизайну і споживчим запитам.

Основні плюси і мінуси

Фахівці відзначають, що електрообладнання легке в управлінні, абсолютно безпечне, просте в експлуатації, зручне для монтажу. Багато моделей оснащені аварійним відключенням, опцією економічного енергоспоживання, блокуванням від дітей.

Головні переваги, властиві електричному принципу роботи побутової техніки:

  • швидкий розігрів і охолодження, можливість регулювання температури нагріву в духовці в межах 300 градусів;
  • максимальна функціональність, різноманітність режимів, опцій для приготування їжі;
  • за умови витримки пропорцій і дотримання технології в 100% випадку досягається бездоганний результат щодо зовнішнього вигляду і смаку страв, приготованих духовкою;
  • можливість персонального підбору габаритів в межах показників стандарт / нестандарт.

З недоліків можна відзначити необхідність відповідності меблів умовам розміщення техніки для вбудовування. За нормами духову шафу можна вбудувати в нішу кухонного гарнітура з наявним монтажним відступом в 5 мм від стінок з кожного боку. Електрична вбудована духовка — це потужне джерело тепла, тому між нею і підлогою повинно залишатися не менше 85-90 мм. Задня стінка приладу повинна мати вільний простір в межах 40-50 мм.

Види та особливості

Вбудовані моделі поділяють на залежні або незалежні, за умови установки в комплекті з іншою побутовою технікою. Вбудовані електричні шафи поділяються на дві групи:

  • залежні-в цьому варіанті вбудована шафа і верхня варильна панель мають одне джерело управління. У більшості моделей керуюча панель розташовується на фронтальній частині, рідше її поміщають зверху — на газовій або електричній панелі. Техніка продається спільно, має однакову марку, комплект зазвичай коштує дешевше, ніж два незалежних приладу;
  • незалежні-в цьому випадку кожен прилад є абсолютно незалежним від іншого. При цьому покупець самостійно підбирає дизайн і розмір побутової техніки. На відміну від залежного комплекту пристроїв, тут при поломці прилади виходять з ладу, не зачіпаючи один одного. Споживач замінює зламаний прилад-духовку або варильну панель.

Деякі виробники забезпечують споживачам можливість вибору, випускаючи моделі, сумісні з декількома моделями варильних панелей.

Матеріал виготовлення

Сучасні моделі техніки являють собою високотехнологічну комбінацію самих різних матеріалів. Відмінності можуть бути в типі або якості внутрішнього покриття, а також у зовнішньому оформленні приладів.

Варіанти і можливості внутрішнього покриття:

  • емаль легкого очищення-це найбільш доступний варіант для внутрішнього покриття камери. Емаль відштовхує вологу і забруднення, тому легко і швидко очищається. Недолік емалі для споживачів полягає в необхідності регулярної гігієни цього елемента вбудованої техніки;
  • каталітична емаль — ця поверхня має ребристу структуру, пори якої заповнюються спеціальною хімічною речовиною, що сприяє розщепленню будь – якого роду забруднень на прості сполуки-органічні залишки, воду, вуглець. Каталітична система подовжує термін корисної служби духової шафи, але вимагає періодичного очищення;
  • біологічна кераміка-поверхня з біокераміки, властива духовій шафі гладка на дотик, абсолютно екологічна, безпечна для здоров’я, стійка до механічних, температурних впливів. Вона забезпечує споживачеві довгий термін служби, легке очищення без необхідності використання хімічних засобів, застосування фізичних зусиль.

Вбудовану техніку виробники обладнають різною кількістю стекол. Їх число визначає безпеку, а також якість вбудованого обладнання.

  • дверцята з одним склом — це найбільш дешевий варіант покупки. Скло сильно гріється, тому знижує комфорт і безпеку використання техніки, особливо для сімей з маленькими дітьми;
  • два скла — у таких моделей температура нагріву фронтової частини духових шаф набагато нижче. Вони забезпечують оптимальну безпеку під час приготування їжі;
  • три або більше стекол — наявність потрійного скла в дверцятах забезпечує абсолютну безпеку від опіків і довговічність використання. Чотиришарове скління зустрічається рідко, тому розглядається щодо кожної конкретної моделі.

Характеристики та розміри

Технічні характеристики для вбудованої техніки є першочерговим параметром вибору. Варильні поверхні і духові шафи бувають різних розмірів – стандартного або нестандартного. Стандартний розмір воліють мешканці багатоквартирних будинків, компактний розмір підходить для людей, які проживають в малогабаритних квартирах. Вбудовувати техніку великих габаритів воліють власники приватних будинків або котеджів.

  • розмір — стандартні розміри ширини духовок рівні 50 або 60 см.для компактних моделей ширина може становити від 30 до 50 см, розмір для великогабаритних — від 70 до 120 см. У глибину моделі також відрізняються розмірами – 55 см (стандартні), 45-50 см (вузькі), 60-70 см (глибокі). У розмірах висоти вбудованих шаф немає такого розмаїття-зазвичай вона становить 45 см;
  • внутрішній обсяг-корисний обсяг вбудованої техніки знаходиться в прямій відповідності з її розміром. Невеликі моделі мають місткістю від 36 до 44 літрів, духовки середніх габаритів мають всередині корисний об’єм в межі від 45 до 55 літрів. У великих електричних шафах одночасно може готуватися відразу кілька страв, їх внутрішній обсяг становить близько 60-67 літрів;
  • потужність — при покупці побутової техніки споживач не повинен залишати без уваги показник потужності, яку вона споживає в процесі експлуатації. Діапазон споживаних потужностей у різних моделей різний, він укладається в межі від 1 до 4 квт/год. Моделі середньої цінової категорії, що мають найбільшу популярність, мають потужність близько 2,5-3 квт / год;
  • спосіб управління-управління вбудованих шаф, залежних або незалежних з варильною поверхнею, розташовується на передній частині приладу. Існує три можливих варіанти-механічне, електронне, сенсорне управління. Вибір робиться в індивідуальному порядку, виходячи з переваг покупців;
  • набір опцій-виробники намагаються забезпечити нові моделі максимальною кількістю корисних і потрібних функцій. У визначенні функціональності техніки велике значення має кількість членів сім’ї, кулінарні традиції, особливості харчування людей.

Для великої родини ідеальною стане модель на 45-50 літрів, з набором дек, рожном, забезпечена грилем, конвекцією, функцією мульти кухаря, можливістю самоочищення. Для сім’ї з 2-3 чоловік досить меншого обсягу, більш скромного переліку опцій.

Критерії вибору та розміщення

Перед покупкою вбудованої техніки слід ознайомитися з пропонованим асортиментом, дізнатися більше про різних виробників і моделях. Краще, щоб виробник володів позитивною репутацією, відомим ім’ям, великим досвідом роботи в сфері розробки і випуску побутової техніки.

Нові опції значно підвищують вартість моделі, перед покупкою слід визначити, необхідність додаткового режиму приготування, оцінити частоту його використання.

Вбудовану техніку слід вибирати за такими характеристиками:

  • точне дотримання параметрів техніки і габаритів кухонного гарнітура;
  • можливість точного налаштування температури і часу приготування;
  • зовнішній вигляд техніки повинен відповідати стилю і палітрі всього інтер’єру;
  • вартість відповідної моделі повинна відповідати якості виробу.

Розміщення електричної шафи на кухні повинно відповідати вимогам техніки безпеки і правилам організації робочого простору. Тільки тоді процес приготування принесе радість і задоволення всім членам сім’ї без винятку.