Як вибрати ножа


Как выбрать нож
Тут код для мобільних: т.
Токож хочемо вам порекомендувати resharp
Навіть якщо ви обладнаєте свою кухню за останнім словом техніки, наповнивши її блендерами, комбайнами, фритюрницями, блинницами та іншими розумними девайсами, обійтися без самого звичайного кухонного ножа вам все одно не вдасться. Саме ножа по праву вважається королем кухні. А як заворожує віртуозне володіння ножем професійних кухарів. У цьому дійстві є щось справді магічне. Навряд чи банальне натискання на кнопочки може привести кого — небудь у такий самий захват. Однак навіть без шеф — кухарських замашок дізнатися, як вибрати ножі для кухні і скільки їх повинно бути у «домашньому арсеналі» буде зовсім не зайвим. Адже так часто «для повного щастя» на кухні не вистачає саме хорошого ножа: цей нічого не ріже, той надто великий, а цей такий гострий, що і в руки брати страшно.
Кухонний ніж — один з обов’язкових кухонних атрибутів Основні види ножів для кухні ↑ Перш ніж приступити безпосередньо до вибору і покупці кухонних ножів, слід визначитися, які саме ножі потрібні на кухні і скільки їх повинно бути. Краще вибирати універсальні моделі, які зручні для приготування різних страв, так і для їх оформлення. На кухні цілком можна обійтися чотирма — п’ятьма ножами різної конфігурації.
Ніж шеф — кухаря – самий універсальний і найпоширеніший кухонний ніж в світі. У США його також називають французьким, незважаючи на його німецькі корені. Він може бути виготовлений з різних матеріалів, відрізнятися формою і вагою, але його основні характеристики завжди незмінні. Широке лезо і вдалий баланс ваги леза та ручки робить ніж шеф — кухаря незамінним в процесі підготовки продуктів для приготування різних страв.
Існує таке поняття як «кухонне тріо»: три ножа з довгими широкими лезами, які можна використовувати практично для всіх видів кухонних робіт, а в першу чергу для оброблення продуктів з щільною структурою. Чорні леза мають велику загартування, тому вони значно міцніше, а відповідно, і дорожче. Керамічні ножі не потребують заточування. Навіть після декількох років регулярного використання лезо буде різати як новеньке. При цьому лезо з діоксиду цирконію легше сталевого практично в два рази. Їх головні недоліки – висока вартість і псування при ударі об тверді поверхні і предмети.
Захоплені кулінари знають: ножі на кухні грають першорядну роль. Однак, як показує практика, у кожної господині .
Останні роки на ринку сантехніки стрімко набирають популярність кам’яні мийки для кухні.
Практичні оздоблювальні матеріали, вбудована меблі і функціональна побутова техніка не можуть не радувати око на кухні. Але для повного комфорту і затишку .