Як вибрати фільтр глечик

7-20-2020

Сучасні способи очищення води різноманітні, проте найбільш популярним і доступним залишається звичайний фільтр-глечик, який без зайвих витрат часу ефективно очищає рідину. Також хочемо порекомендувати вибрати фильтр кувшин экософт на сайті по доступній ціні та високої якості .


Глечик-фільтр складається з двох відсіків. Перший призначений для набору неочищеної води, яка пропускається через картридж у другій відсік. Ці три елементи від’єднуються один від одного і промиваються окремо, а картридж відповідно замінюється після закінчення терміну дії.

Найчастіше для створення таких фільтрів вибирають пластмасу, проте зустрічаються і скляні варіанти.

Картриджі для цих пристроїв розрізняються за функціями, які вони виконують:

Очищення від хлору;
Органічна речовина;
Фенол;
Зниження жорсткості рідини;
Очищення від сторонніх часток, важких металів, токсичних сполук;
Мінералізація;
Поліпшення смаку, кольору, запаху.

На сьогоднішній день на ринку представлені касети, не тільки пом’якшують воду, але і мінералізують її. Це, в свою чергу, покращує її смак. Основним компонентом, що забезпечує очищення рідини і зустрічається найчастіше, є вугілля. Виробники роблять його з кокосової шкаралупи.

Ресурс картриджа варіюється від 100 до 750 літрів, він залежить від особливостей виду.
В одному ряду з вугіллям за популярністю стоять іонообмінні смоли, які знижують жорсткість і усувають домішки важких металів. Якщо в рідині буде низький вміст фтору, то це відразу ж відіб’ється на зовнішньому вигляді волосся і щільності кісткового скелета. В цьому випадку рекомендується вибирати касети з фторуючими компонентами.

Мінералізація являє собою збагачення рідини корисними мікроелементами, кальцієм або солями натрію. Якщо в будинку є діти, то зазвичай вибирають картриджі без вмісту срібла.

Кращою касетою для очищення буде та, яка усуне проблеми характерні для води в регіоні проживання.

Визначаємо якість води

Спершу оцінюється зовнішній вигляд, визначається наявність запаху і осаду.
Оцінка прозорості здійснюється за допомогою склянки з водою і газети. Якщо текст легко читається крізь товщу, то вона прозора.

Колір також визначається за допомогою склянки і паперу. Якщо присутні органічні речовини, то колір буде темніше білого аркуша паперу.

Жорстку воду відрізняють за слабким ступенем спінювання в ній мила. Також при кип’ятінні в чайнику буде утворюватися накип.

Для виявлення стороннього запаху, рідина нагрівають до 20 °С, далі до 60 °C. Якщо після цих маніпуляцій з’явитися гнильний запах, то в складі присутній сірководень.

Смак виявляється 5 хвилинами кип’ятіння. Потім воду остуджують до 25 або 20 °C. якщо присутній солодкуватий смак, то в складі міститься гіпс. Якщо відчувається гіркота, то присутні солі магнію. При терпкому смаку-солі заліза.
Якщо висохлі краплі залишають після себе сліди, то якість води низька. Можна поспостерігати за акваріумними рибками, якщо вони є, так як вони дуже чутливі до складу води.

Як користуватися

Після покупки пристрій промивається в проточній воді з використанням миючого засобу, щоб усунути пил і бактерії. Безпосередня експлуатація фільтра для рідини передбачає дотримання ряду нескладних правил:

Картридж замінюється у встановлений виробником термін. В іншому випадку, коли він витратить ресурс, то стане розсадником бактерій і накопичувачем шкідливих домішок, тим самим негативно впливаючи на здоров’я людини;

Перед заміною глечик і воронка промиваються з миючим засобом. Не варто мити стару касету, це ніяк не вплине на продовження терміну служби;
Відфільтровану воду використовують в перші 12 годин. Це обумовлено тим, що очищена від хлору рідина ставати сприятливим середовищем для розвитку хвороботворних бактерій. Після закінчення зазначеного періоду в чистому вигляді використовувати воду не можна, її попередньо кип’ятять. Для продовження терміну зберігання рідина переливають в окремий глечик і ставлять в холодильник, де вона зберігається не довше 3 днів;

Картридж не залишають без рідини або на сонці;
Перед заміною картриджа, новий екземпляр замочують у холодній воді на 20 хвилин;
Обертаючи календарну шайбу на верхній частині картриджа, встановлюють дату заміни;
Потрібно щільно вкрутити касету в дно воронки, щоб не відфільтрована вода не потрапила в нижню частину резервуара.

Увага!
Якщо глечик-фільтр не експлуатувався довгий час, перед тим як пити з нього, фільтрують і виливають дві порції рідини.

Плюси і мінуси фільтра-глечика

Як вже було зазначено раніше, цей пристрій відрізняється простотою конструкції і ефективною роботою. Однак у всього є недоліки, тому важливо розглянути чого ж в цьому випадку більше.

Плюси глечика для очищення:

Компактний розмір і легкість транспортування. Це очисний пристрій не займає багато місця, його розташовують на полиці столі або навіть в холодильнику, щоб насолодитися прохолодною водою в жарку погоду. Фільтр легко переносить з одного місця на інше навіть дитина.

Ступінь фільтрації. Не можна сказати, що вона очищається до кришталевого стану, все-таки ці пристрої поступаються дорогому обладнанню з очищення, але в рамках сегмента вони справляються з поставленими завданнями.
Демократична ціна. Такий глечик-фільтр доступний майже кожному на відміну від складних і відповідно дорогих очисних установок. Але при цьому дешевше не означає Гірше.

Важливий недолік цього пристрою-часта заміна картриджів, які часто коштують дорого, що негативно позначається, наприклад, на бюджеті молодої сім’ї.
Маленькі розміри глечика фільтрують від півтора до 3 літрів рідини за один раз, що нерентабельно для великої родини, в якій для приготування їжі або заварки чайника використовують не менше трьох таких фільтрів.

Як вибрати фільтр-глечик


Перед покупкою фільтра глечика потрібно знати на що дивитися в першу чергу. Про таких простих і зрозумілих характеристиках і піде мова.

Бюджет перше, з чим визначаються перед покупкою глечика. Вивчається той сегмент пристроїв, на який достатньо коштів. Купити глечик правильно сконструйований і створений на основі нешкідливих матеріалів за ціною собівартості можна, однак це загрожує невеликою швидкістю очищення, яка, втім, йде не на шкоду якості.

На другому етапі відбувається визначення з об’ємом глечика. Не варто вибирати пристрої об’ємом 4 або 5 літрів, якщо сім’я складається з трьох осіб.

У цьому випадку розміри можуть зіграти проти якості води, так як очищену рідину використовують до закінчення 12 годин, а у випадку з невеликою кількістю користувачів це нереально. Крім того при багаторазовому кип’ятінні вода стає важкою, для людини ніякої користі вона не несе.

У чайник наливається тільки та кількість води, яке відразу після кип’ятіння використовується за призначенням. Це, в свою чергу, говорить про правильність вибору глечика для фільтрації, відповідного нормам споживання рідини.

Три літри води-це три кілограми, тендітній жінці або дитині важко впоратися з таким фільтром. Так само в чайник машинально наллється зайва кількість рідини, що, з одного боку, призведе до прискореного зносу електро чайника, а для людини обернутися негативним впливом на здоров’я від застояної і кілька разів прокип’яченої рідини.
Останній аргумент на користь меншого обсягу, полягає в тому, що тактика зі зливом зайвої прокип’яченої води, є ні що інше, як злив власних грошей. Крім того, картридж глечика-фільтра придатний на вказане виробником кількість літрів.

Ось чому варто вибирати відповідний своїм потребам обсяг. Якщо він купується для невеликої сім’ї, то двох з половиною літрів вистачить з лишком.

Коротко про головне:

Колірну гамму і стиль глечика визначають, орієнтуючись на особисті смакові якості і можливість доплатити за оригінальність;
Дізнатися про стан води в своєму будинку і вибрати відповідний картридж. Для зменшення жорсткості-пом’якшувальна касета, високий вміст заліза-передбачає вибір фільтра для залізистої води;
Якщо достовірної інформації про склад немає, то користуються універсальним фільтром;

Важливо подивитися на ресурс у обраного глечика-фільтра;
Елементи срібла в касеті не знезаражують, вони тільки блокують розвиток бактерій всередині самого елемента фільтрації;
Глечик нічим не пахне, якщо присутній характерний запах, то елементи конструкції виконані з дешевої пластмаси;

Дно ємності промарковано знаком»келих-вилка». Це підтвердження використання харчових матеріалів;
Важливо, щоб глечиком було зручно користуватися однією рукою, набираючи або виливаючи воду.