Проектування ідеальної кухні: схеми планування і розміщення обладнання

30

Проектування ідеальної кухні — це непросто. Як облаштувати кухню з найбільшим комфортом? сьогодні розглянемо це питання на реальних дизайн-проектах і знайдемо технологічне рішення для її обладнання

Кожна кухня унікальна. При цьому існують певні правила проектування, застосовуючи які ми робимо облаштовується приміщення зручним і функціональним.

Ідеальна кухня-це гармонійне поєднання техніки та обладнання з комфортом і красою. Саме тому ми вирішили присвятити темі грамотного проектування кухні нашу статтю, а за допомогою звернулися до професіоналів.

Ми вже не раз обговорювали, як зробити кухню красивою, які секрети її облаштування, навіть найменшою. Стилістика і колірне рішення інтер’єру, безумовно, важливі в оформленні кухні.

Але це приміщення, так би мовити,» виробниче», тому при розробці дизайну увага приділяється не тільки його зовнішньому вигляду. Перш за все позначаються завдання і процеси, які повинні бути реалізовані в оновленому просторі. На їх основі складається список необхідних предметів інтер’єру та обладнання, після чого продумується ергономіка і зручність експлуатації.

Посудомийна машина з технологією сушіння airdry і системою кріплення дверцят perfect fit

Слайдерні кріплення perfect fit дозволяють навішувати фасад будь — якого розміру: в залежності від дизайну кухні, навіть від стільниці до підлоги-не потрібно різати цоколь, не потрібен плінтус. Ця унікальна технологія дозволяє фасаду ковзати по поверхні, не зачіпаючи підлогу при повному відкриванні дверцят.

Незаперечні переваги новинки:

  • суха камера посудомийної машини без конденсату, а значить і без розмноження бактерій у вологому середовищі;
  • завдяки автоматичному відкриванню дверцят на 10 см через 30 хвилин після закінчення мийки для природного завершення сушіння досягається бездоганний результат з одночасним зниженням витрат на електроенергію;
  • ідеально сухий посуд без розлучень. Опція xtradry разом з дією ополіскувача дозволяє досягти бездоганного результату. Процес сушіння здійснюється за допомогою природного потоку повітря, без застосування хімікатів і складних технологій, що свідчить про ефективність — в 3 рази вище, ніж у машин без airdry. При цьому клас енергоспоживання — від а+ до а+++;
  • у комплекті з кожною посудомийною машиною поставляється спеціальна парозахисна плівка, яка легко встановлюється на стільницю знизу і захищає меблі від пари і вологи, що гарантує збереження навіть після 10 років використання (3 000 циклів мийки).

Катерина коломейцева, дизайнер інтер’єрів:

— у проектуванні кухні важливо передбачити все: від загальної схеми розташування меблів і техніки до кількості і розміру висувних ящиків для столових приладів і посуду. Від вільного переміщення як мінімум двох осіб до можливості відпочити з чашкою чаю.тому в першу чергу потрібно співвіднести свої побажання з наявною площею під кухню.

  • якщо є можливість прибрати столову зону з кухні, то навіть на невеликій кухні вміщується все найнеобхідніше.
  • при проектуванні враховуйте правило робочого трикутника-воно дозволить мінімізувати переміщення.
  • якщо на вашій кухні є можливість поставити мийку до вікна, не нехтуйте нею, однак це може залежати від прокладки комунікацій і висоти підвіконня. Майте на увазі, що кругла раковина виглядає красиво, особливо в кутку, але прямокутна більш містка.

Home-inside.ru

Катерина коломейцева, дизайнер інтер’єрів

  • порахуйте, скільки техніки вам необхідно розмістити на стільниці. Не забудьте, що є правила розташування розеток під вбудовану техніку, а над стільницею завжди повинні залишатися кілька вільних розеток.
  • заздалегідь продумайте, яку техніку ви поставите. Досить вам обсягу вбудованого холодильника або для вашої родини оптимальним буде і вбудована додаткова морозилка.
  • якщо ваша сім’я складається більше ніж з двох осіб, а площа кухні дозволяє, вибирайте посудомийку стандартної ширини — 60 см, це оптимально для миття великої кількості посуду різного розміру.
  • зверніть увагу на освітлення-зазвичай на кухні використовуються мінімум 2-3 різних сценаріїв освітлення: для підсвічування робочої поверхні, загального освітлення і локально в зоні їдальні.

Home-inside.ru

Планування кухні

Нижче наведені ілюстрації допоможуть грамотно спланувати простір за функціональними процесами.

Ось різні планувальні рішення кухні.

Часто використовувані продукти та інструменти раціональніше розташувати на рівні стільниці — у верхніх ящиках підлогових модулів, на настінних рейлінгах, на рівні очей. Вище і на нижньому рівні рекомендується розмістити рідко використовувані предмети.

Олександр кривов, дизайнер інтер’єрів:

— особливістю планування цієї кухні стало розташування мокрої зони-так, щоб її не було видно з вітальні — і частково вбудований холодильник. З одного боку, холодильник з фасадом з нержавійки робить інтер’єр більш динамічним, з іншого — таке рішення робить кухню більш акуратною.

Http://www.jazzy-house.ru

Олександр кривов, дизайнер інтер’єрів:

— а в цьому проекті, враховуючи стиль приміщення в цілому, ми всю техніку зробили вбудованою. Розмістити вбудований холодильник в правій частині кухні, поєднавши його з буфетною секцією, візуально було б цікавіше, але з практичного боку холодильник, мийка і варильна поверхня розташовані в одній зоні, і немає необхідності носити продукти через всю кухню. Буфетну частину ми зробили з підсвічуванням, що стало додатковим елементом декору.

Http://www.jazzy-house.ru

Олександр кривов, дизайнер інтер’єрів:

— щодо освітлення кухні хотів би дати окрему пораду. Світло на кухні необхідно робити багаторівневим — загальне стельове освітлення, робоче освітлення (підсвічування робочої поверхні), дуже зручна підсвічування шаф кухні зсередини, за допомогою світлодіодної стрічки. І підвісний світильник над столом, який несе як утилітарну, так і декоративну функцію.

Http://www.jazzy-house.ru