Оснащення кухні: все, що потрібно знати про ящиках

51

Кожна господиня мріє про порядок на кухні, щоб будь-яка дрібниця завжди була під рукою. Але як вмістити все необхідне? нам допоможе правильний підбір кухонних ящиків

Нова кухня-мрія будь-якої господині. Звичайно, всі жінки хочуть, щоб будь-яка дрібниця знайшла на кухні своє місце. Швидкий доступ до кухонного начиння відбивається як на процесі готування, так і на нервах домашніх шеф-кухарів. Вихід один: правильна організація речей і велика кількість кухонних шухлядок для будь-яких потреб. Отже, з чого ж почати?

Кожна кухня включає п’ять зон: запаси, зберігання, мийка, підготовка та приготування їжі. Ящики діляться за таким же принципом. У зоні запасів зазвичай розташовують макарони, крупи і консерви. Зберігання являє собою склад посуду і продуктів, які постійно повинні бути під рукою. Піддон мийки повинен бути виконаний з рифленого алюмінію товщиною не менше 0,4 мм.мийка часто забезпечена вбудованим сміттєвим контейнером. Зони підготовки і приготування їжі припускають наявність всього необхідного, що може знадобитися для приготування їжі як перед тепловою обробкою, так і після неї.

Крім цього, кухонні ящики бувають декількох видів.

1. Стандартні

Це звичайні секції, які розрізняються висотою, глибиною і шириною. Всі ці параметри відрізняються в залежності від типу кухні і виробника, але чим вище бічні стінки ящика, тим більше він місткий.

2. Кутові

Ці ящики увійшли в ужиток недавно. Розташовуються вони в основному під мийкою і дозволяють економити місце і вміщати в два рази більше, ніж перпендикулярні ящики.

3. Цокольні

Зазвичай відстань між ніжками кухні просто закривається дерев’яною дошкою і не має ніякого корисного застосування, але з впровадженням цих секцій з’явилося додатковий простір для самих різних потреб: від звичного зберігання речей до розташування годівниці домашніх вихованців.

4. Вузькі вертикальні

Представлені у вигляді бутылочниц і міні-барів. Тут можна зберігати всілякі ємності зі спеціями, маслами, соусами, які необхідно тримати в темному місці при кімнатній температурі. Найчастіше такий вузький висувний ящик роблять дворівневим.

Матеріали, з яких виготовляється внутрішнє оснащення кухонних меблів, різноманітні, але в основному використовують дерев’яний масив, пластик, алюміній і скло. Дуже популярне питання: скільки ж витримає той чи інший кухонний ящик? вся справа в напрямних, на яких він кріпиться: саме на них припадає велика частина навантаження.

Найпоширеніші напрямні — кулькові і роликові. Стандартні механізми дозволяють висувати ящики на ¾ довжини і витримують навантаження до 35 кг. Існують і нові розробки повновисувних механізмів, де особлива конструкція телескопічних напрямних з фіксаторами дозволяє відкривати ящики до кінця, не побоюючись, що вони випадуть, і діставати предмети з далеких куточків. Максимальне навантаження при цьому може досягати 50 кг, а в рідкісних випадках і 80 кг.такі системи стають все популярнішими, особливо якщо врахувати, що ціни на них з кожним днем стають нижче.

Є і ультрасучасні механізми відкривання з електричним приводом. Таким, як у компанії blum. технологія servo-drive дозволяє відкривати ящик легким натисканням на нього і точно так же закривати його.

Не варто нехтувати доводчиками і амортизаторами — ці пристосування дозволять зробити висування ящиків безшумним і плавним, а витрати на них будуть невеликими.

Ніщо так не допомагає в організації внутрішнього простору секцій, як вкладиші. Тримачі для кухонних ножів, мобільні роздільники для спецій і запасів, стійки для посуду, протиковзкі смуги — всі ці вставні системи випускаються для ящиків будь-яких типів і форм. Матеріали — від пластику і нержавіючої сталі до світлого лакованого дуба і загартованого білого фарфору.

Одна з найуспішніших компаній, що виробляють вкладиші-органайзери, — siematic з системою організації внутрішнього простору sf10.