Баклажани: користь для здоров’я, експрес-рецепти простих і смачних страв

30

Баклажани являють собою плоди однойменного рослини. Вони мають темно-фіолетовий колір, володіють оригінальним смаком і містять величезну кількість корисних речовин. Баклажани часто використовуються при приготуванні різних овочевих страв. Особливою популярністю користуються закуски з баклажанів. Баклажани зберігають свої прекрасні смакові якості як в гарячому, так і в холодному вигляді. Страви з них є прикрасою будь-якого столу.

Користь баклажанів

Баклажани мають наступні корисні властивості:

  1. завдяки наявності великої кількості клітковини, вітамінів і мікроелементів ці овочі називають природним антибіотиком. Баклажани мають антиоксидантні та протизапальні властивості.
  2. овочі містять багато калію, тому є корисними при різних серцево-судинних захворюваннях. Баклажани також допомагають впоратися з анемією і підвищують гемоглобін.
  3. низька калорійність баклажанів дозволяє застосовувати їх в дієтичному харчуванні. Овочі містять грубі волокна, які допомагають виводити токсини і холестерин.
  4. баклажанова дієта буває корисна людям, що страждають на цукровий діабет. Також ці овочі допомагають при артритах або подагрі, оскільки допомагають виводити з організму сечову кислоту.

Баклажани по-корейськи

Для приготування цієї закуски крім баклажанів потрібно морква, цибуля, соєвий соус, часник, спеції.

Баклажани слід нарізати соломкою і злегка підсмажити до рум’яності. Далі необхідно подрібнити цибулю і натерти моркву на корейській тертці, після чого додати і перемішати інші інгредієнти. Соус і спеції потрібно додавати за смаком. Закуска повинна постояти в холодильнику протягом 2-3 годин.

Піца з помідорами і баклажанами

Одним з найсмачніших страв, які можна швидко приготувати вдома, є ппіцца з баклажанами. Для приготування піци потрібні баклажани, сир, томати, червоний лук і інгредієнти для тіста.

Після просіювання борошна її перемішують з дріжджами, оливковою олією, а також морською сіллю. Тісто потрібно місити кілька хвилин до м’якості, а потім скачати кульку. Його слід накрити плівкою і дати постояти протягом півгодини.

Баклажани необхідно розрізати і прожарити. Тісто потрібно розтягнути, змастити томатним соусом, після чого розкласти баклажани і додати до них цибулю і часточки томатів. На піцу також потрібно накласти сир. Отримане блюдо потрібно поставити в духовку на 25 хвилин і випікати при температурі 190 градусів. Після приготування піцу можна подавати до столу.